Shell awards Oss-nor a new valve maintenance contract

A/S Norske Shell (Shell) har på vegne av Nyhamna operatør Gassco, tildelt Oss-nor as kontrakt på vedlikehold og reparasjoner av ventiler.

Avtalen har en varighet på fem år med tre opsjoner á ett år. Til sammen åtte år.

Oss-nor har hatt denne typen kontrakt med Shell siden 1993. Det startet med at Oss-nor og flere andre midt-norske selskaper ble tildelt utviklingskontrakter innen forskjellige områder.

Shell har tildelt denne kontrakten til Oss-nor flere ganger siden da.

Denne avtalen er tildelt i sterk konkurranse med andre selskaper som har kompetanse innenfor vedlikehold og reparasjoner av ventiler.

Oss-nor er godt forberedt på denne oppgaven og har lang erfaring også fra andre offshore- og landanlegg som vi har vært med på fra starten. Ormen Lange, Draugen (Shell/OKEA), og Goliat (Eni Norge/Vår Energi), Tjeldbergodden (Statoil/Equinor) og en rekke installasjoner.

I 2021 åpnet Oss-nor et nytt moderne ventilserviceverksted på 1000 m2. Aktiviteten har økt siden da og selskapet ser nå på hvordan man kan utvide kapasiteten. Både når det gjelder areal og ikke minst med flere ansettelser. Ventilverkstedet på Nyhamna driftes av Oss-nor.

Oss-nor er en familiebedrift lokalisert i Kristiansund og er også etablert i Sandnessjøen og feirer 40 år i år.

Oss-nor Hammerfest as er et datterselskap. Med utbyggingen av Johan Castberg vil dette selskapet være sentralt på flere områder.

Når Shell nå tildeler Oss-nor denne avtalen bidrar de til å sikre og øke antall kompetansearbeidsplasser lokalt i Kristiansund og Aukra.

Nye områder som ventilavdelingen i Oss-nor nå tilbyr, er avansert lekkasjetetting i «varmt» anlegg og Insitu ventilsertifisering.

Ventilavdelingen har rundt 30 ansatte og vokser stadig. Arbeidstokken består av et vidt aldersspekter fra 18 til 70 år. Noen har mer enn tredve års erfaring i Oss-nor, mens andre starter i disse dager som lærlinger.

Oss-nor AS